ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Στις 17/10/17 εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας παρευρέθηκαν στην εργατική διαφορά που είχε  εργαζόμενος και μέλος μας για διαφορές δεδουλευμένων με την εταιρία στην οποία εργάζεται safeguard.

Attachments:
Download this file (ΔΤ3894.pdf)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ[ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]279 kB

Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας (ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε.), αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ εργαζομένων του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, που απασχολούνται πάνω από 40.000 εργαζόμενοι .

Πρόσφατα και με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε δια του τύπου και εν συνεχεία με το ΦΕΚ.3435.Β.04-10-2017 περί της  σχετικής Υπουργικής σας απόφασης για τον ενιαίο τύπο στολής των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (εν συνεχεία αναφερόμενες ως ΙΕΠΥΑ). Η ανωτέρω κομβικής σημασίας απόφαση για τον κλάδο μας, ελήφθη χωρίς την παραμικρή διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων και ιδιαίτερα την δική μας ως την πλέον αρμόδια Ομοσπονδία του κλάδου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 

Attachments:
Download this file (3887  .pdf)ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3887[ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ]481 kB

Σήμερα στις 19/07/2016 πραγματοποιήθηκε έλεγχος  από την Ελληνική

Η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε συνάντηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και συζητήθηκαν οι νέες υπουργικές αποφάσεις περί του του Ν. 2518/97 που αφορούν τον κλάδο μας, μεταξύ άλλων τα εξής φλέγοντα θέματα:

  1. Ως πρωτεύων θέμα η υπουργική απόφαση για την θωράκιση των οχημάτων των χρηματαποστολών, στην οποία το υπουργείο μας ενημέρωσε ότι έγινε μελέτη με την δεδομένη κατάσταση στην Ελλάδα από ειδικούς και η οποία θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και Ανάπτυξης για έγκριση ο βαθμός θωράκισης με γνώμονα την ασφαλέστερη εργασία των συναδέλφων μας, κάτι το οποίο......

Όπως σας είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωση, πέρασε από τη βουλή η τροπολογία, η οποία δίνει παράταση 6 μηνών στις άδειες εργασίας, οι οποίες είχαν λήξει και δεν είχαν ανανεωθεί λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν.

Παράλληλα με άλλη τροπολογία συνεχίζονται οι εξετάσεις πιστοποίησης με το παλιό κανονιστικό πλαίσιο έως ότου αυτές διαμορφωθούν με το καινούργιο κανονιστικό πλαίσιο που προβλέπεται από το Ν.4186/2013.....

H Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Υπογράφοντας όλες τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και συμμετέχοντας σε όλες τις επιτροπές τροποποίησης του Ν.2518/97 - στην περιγραφή του επαγγελματικού περιγράμματος του κλάδου - με συμμετοχή εκπροσώπων μας στην επιτροπή αξιολόγησης ΕΟΠΠΕΠ.....

Απαράδεκτη στάση της διοίκησης της εταιρίας ΠΥΡΣΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΕ αφού εδώ και έξι μήνες έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους και δεν αποδέχεται και την εργασία τους. Καταγγέλλουμε την εταιρία ΠΥΡΣΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΕ και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας.

Αύριο Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016 και ώρα 09:00 π.μ. συγκέντρωση στην 3ης Σεπτεμβρίου 58 στα γραφεία της εταιρίας ΠΥΡΣΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΕ. Στη συνέχεια όλοι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 03/06/2016 στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στην εταιρία ΠΥΡΣΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΕ, της Ομοσπονδίας ΟΜΥΠΑΕ και της νομικής εκπροσώπου της καθώς και της ΓΣΕΕ, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κο Νεφελούδη, εκ μέρους του Υπουργείου δεσμεύτηκαν.....

Αριθ. οικ. 34373/671 (5)

Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους

χιλίων ευρώ (1.000,00 €) ανά εργαζόμενο της επιχεί-

ρησης με την επωνυμία «ΠΥΡΣΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ Α.Ε.».

 

 

Αντισυνταγματικό κρίθηκαν απο το ΣΤΕ

 

οι ατομικές συμβάσεις του υπουργείου υγείας προσλήψεων σε προσωπικό ασφαλείας και καθαριστριών, σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα και την απόφαση 205-10/8/2016.

Την παρασκευή θα εκδοθεί το διατακτικό της απόφασης .