ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας (ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε.), αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ εργαζομένων του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, που απασχολούνται πάνω από 40.000 εργαζόμενοι .

Πρόσφατα και με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε δια του τύπου και εν συνεχεία με το ΦΕΚ.3435.Β.04-10-2017 περί της  σχετικής Υπουργικής σας απόφασης για τον ενιαίο τύπο στολής των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (εν συνεχεία αναφερόμενες ως ΙΕΠΥΑ). Η ανωτέρω κομβικής σημασίας απόφαση για τον κλάδο μας, ελήφθη χωρίς την παραμικρή διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων και ιδιαίτερα την δική μας ως την πλέον αρμόδια Ομοσπονδία του κλάδου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 

Όπως πιστεύουμε ότι ήδη γνωρίζετε, στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν δοθεί αφειδώς άδειες σε χιλιάδες επιχειρήσεις έναντι πινακίου φακής, δίχως να υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές , ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ως προς  το προσωπικό τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση για τον κλάδο ασφαλείας, με κατάληξη να επικρατούν συνθήκες  που διογκώνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εις βάρος των εργαζομένων- υγιών επιχειρήσεων-κράτους.

 

 

Attachments:
Download this file (3887  .pdf)ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3887[ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ]481 kB